sábado, 22 de marzo de 2014

Shakira - Shakira



Més que per la qualitat del mateix, el disc de la setmana, per la repercussió que sempre provoca és el nou disc de la Shakira, que sortirà oficialment el dia 25, però que durant aquesta setmana s'ha anat filtrant per parts.


1.- Dare (La la la) 8/10

El nou Waka Waka. Nova cançó pel mundial de futbol d'aquest any. La diferència és que el Waka Waka tenia sons africans i aquesta ha estat produïda per Afrojack.



2.- Can't Remember to forget you 8'5/10

El featuring amb Rihanna que ha quedat com un flop, tot i que a base d'escoltar-la ha anat guanyant. Des d'aquí reivindicar a la Rihanna, que guanya la batalla a Shakira.


3.- Empire 7/10

En aquesta pseudo balada un tant psicodèlica, la Shakira ens recorda a l'Alanis Morissette en alguns moments de la cançó en les que sonen exactament igual. Correcte, sobretot les estrofes, però hi ha moments que se'm fan una mica molestos, especialment quan crida intentant tenyir de rock un tema que no tindria per què ser-ho.

4.- You don't care about me 5/10

Cançó molt plana, sense cap punt extremadament fort. A estones sona com una ranxera un pèl particular, però no, no m'acaba de convèncer.


5.- Cut me deep 7/10

Sons caribenys d'entrada ens mostren un midtempo reggae amb un featuring de MAGIC!. La cançó sembla bastant prescindible, amb estones que sembla una còpia barata d'una tornada de Sia, fins que s'anima i sembla més una cançó de No Doubt. Clar que estem parlant del Tragic Kingdom, i ja té uns quants anys, però bé, fa gràcia.


6.- Spotlight 7/10

Shakira canvia totalment d'estil i ara va d'Avril Lavigne. Tant que a moments sembla que s'arrencarà a cantar Complicated i en altres està a punt de cantar I'm with you.



7.- Broken Record 8/10

Seguim amb Broken Record, una cançó que comença en plan acústic i que tot i que va afegint instruments, es manté en un ritme de downtempo on la veu de Shakira sona bastant més sincera del que ens té acostumats.

8.- Medicine 7'5/10

I continuem amb una nova col·laboració entre coaches de The Voice. Si la Christina ja va fer featurings amb Cee-Lo, Maroon 5 i amb Blake Shelton, aquest cop és la Shakira qui s'adjunta amb el cantant de country tan poc conegut fora de USA. És una espècie Lady Gaga goes country.


9- 23 8/10

Que cada cop que en Piqué marca un gol fa amb els dits un 22, doncs jo faig una cançó que es digui 23. El número es refereix a l'edat que tenia el Piqué quan es van conèixer. Una balada amb guitarra més típica dels seus inicis i jo estic molt a favor dels seus primers discos. I del Piqué.

10.- The One Thing 7/10

No deixem la guitarra per a continuar amb una cançó més rockera que va dedicada al seu fill.


11.- Nunca me acuerdo de olvidarte 7/10

Cançó escrita per Erik Hassle, una espècie de reggae que es va accelerant fins arribar a un punt àlgid molt potent. Personalment prefereixo la versió amb Rihanna.


12.- Loca por ti 9/10

I arriba la bomba. Ja feia temps que se n'havia parlat, però ara ja és tangible 100%. Shakira versiona el Boig per tu de Sau i la veritat és que sona molt i molt bé. Pels que hem escoltat la cançó amb la veu de Carles Sabater és difícil que ens agradi una altra versió, però per la gent que no l'hagi escoltat mai segur que serà una de les cançons del disc.

13.- La La La 6/10

El Waka Waka d'abans però en spanglish


14.- Chasing Shadows 9/10

Una nova cançó de Sia. Com ja passa em la cançó Kiss me Once, hi ha moments clavats a Titanium, però molt breus. El tema s'encomana i té un no sé què que m'ha guanyat des de la primera escolta.


15.- That way 7'5/10

Particularment he de dir que la meva cançó preferida de la Shakira, i amb molta diferència, és Antologia del disc Piez Descalzos. Salvant les distàncies, That way és un tema sincer, on es demostra que a vegades menys és més. M'agrada aquesta Shakira.


16.- Boig per tu 9'5/10

Que una artista tan internacional com Shakira canti Boig per tu en català és sempre un punt a favor. La pronunciació és molt correcta i no es pot dir res dolent d'aquest himne generacional.


17.- La La La (Brasil 2014) 7/10

El Waka Waka d'abans amb el featuring de Carlinhos Brown. Serà l'himne de l'estiu, així que ves acostumant-hi.

Shakira no és un gran disc però sí que és veritat que la mitja de les cançons és bastant més elevat que als seus últims treballs. Potser no hi ha algun cap single molt destacable però la majoria de cançons es deixen escoltar i després de molt de temps, serem capaços d'escoltar un disc de la Shakira des del principi fins al final. També ajuda la seva veu, que no sona tant cargada i no té tants girs incompresibles. Per últim, el disc toca molts gèneres, evitant així la monotonia però alhora deixant el disc sense gaire cohesió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario