miércoles, 26 de febrero de 2014

Alanis Morissette



1.- Vindria a ser una one hit wonder, però amb un disc sencer. Jagged little pill, el seu primer disc (tècnicament no, però deixarem els previs a aquest com si no existissin) ha venut un total de 35 milions de còpies i és un dels discos més venuts per una cantant femenina. Jo en vaig comprar dues còpies perquè un cd se'm va trencar, així que soc dels màxims responsables d'aquest èxit.

2.- Després d'això mai ha aconseguit tenir un èxit similar ni de bon tros. Tot i això, la seva carrera discogràfica continua d'una forma regular (no ven pràcticament mai res) obviant l'èxit del JLP.

3.- El primer disc va suposar el seu trencament amb la seva educació catòlita. Les lletres van posar el crit al cel de la seva gent més propera, que després, veient l'èxit de la Morissette segur que ja no li van donar tanta importància.

4.- Madonna va ser la teòrica descobridora d'Alanis i van signar un contracte amb Maverick al 1995, que venia a dir alguna cosa així com "el teu disc triomfa i em fas encara més rica o et mato".

5.- Abans del Jagged Little Pill, Alanis va treure un parell de discos que sonaven molt a la Madonna d'aquella època. La llavors jove cantant canadenca feia gires juntament amb Vanilla Ice, i tenia instruccions de no mirar-lo directament a la cara.

6.- Va sortir amb Ryan Reynolds. La extraña pareja.

7.- El seu darrer disc, Flavors of Entanglement va passar sense pena ni glòria, només va vendre unes 600.000 còpies, però té el curiós honor de contenir les notes més agudes i més greus en la carrera de la cantant amb veu de mezzosoprano.

8.- Va fer una aparició estelar i espectacular a la pel·lícula Dogma.

9.- You oughta know, cançó que la va llençar a la fama mundial, va ser escollida com la cançó més odiada pels radio oients americans l'any de la seva publicació. D'això se'n diu sobreexposició.

10.- A finals de la dècada dels 90, amb l'inici de la pirateria musical online, algun graciós va taguejar la cançó de Meredith Brooks, Bitch, ficant el nom d'Alanis com a artista. Estem al 2014 i encara hi ha gent que es pensa que la Morissette és l'intèrpret del tema.


2 comentarios:

  1. T'has salvat. Estan les meves favorites: "Uninvited", "Eight Easy Steps" i "Head Over Feet".

    Només m'hi faltaria "Simple Together" que és TAN maca.

    ResponderEliminar
  2. Calla, que amb la tonteria de la playlist i tal me n'he adonat que em falta un disc seu i jo que pensava que els tenia tots en físic :O

    ResponderEliminar